Ranonkel

Direct naar boeketsuggesties

De Ranonkel – de Lentebloem voor het hele jaar

De ranonkel is een seizoensbloem waarvan de knollen in het najaar worden geplant. In de lente (bloeiperiode: april, mei, juni) kan men van deze bijzondere bloemen genieten. Als snijbloem is de ranonkel het gehele jaar bij Bloemenkiosk Jan Cop verkrijgbaar!

De Latijnse benaming voor de ranonkel is Ranunculus, wat ‘kleine kikker’ betekent. Dit is waarschijnlijk een verwijzing naar het feit dat de meeste soorten bij het water en in drassige gebieden worden gevonden. De ranonkel komt oorspronkelijk uit Midden-Azië.

De bloemblaadjes van de ranonkel lijken op schubben, welke langzaam opengaan tot je in het hart van de bloem kunt kijken. Het zijn ook kwetsbare bloemen; ze kunnen snel knakken. Als dat het geval is, is het aan te raden om de bloemen in een schaal met water te laten drijven en er op deze manier toch nog van te genieten.

Boeketten met Ranonkels

Ranonkels zijn verkrijgbaar in verschillende prachtige kleuren, waaronder roze, rood, wit, oranje en zelfs tweekleurig. In boeketten doen de fel gekleurde ranonkels het ook goed, ware het niet dat deze losser gebonden moeten worden om te voorkomen dat de steeltjes breken of verslappen.

Terug naar boven