Lisianthus

Witte Lisianthus Paarse Lysianthus

Direct naar boeketten met lisianthus

De lisianthus – sterk & verfijnd

De lisianthus -ook wel bekend om zijn minder populaire naam “Eustoma” is een bloem die in de 19e eeuw in de Amerikaanse staat Texas werd ontdekt. De grote doorbraak als snijbloem liet echter lang op zich wachten. In Japan werd de bloem steeds populairder omdat deze zo goed tegen de warme en vochtigeweerstomstandigheden kon. Begin jaren ’80 maakte het grote publiek ook elders kennis met de snijbloemvariant. Eerst was het de beurt aan de enkelbloemige soort, later werden ook dubbelbloemige verhandeld.

Tegenwoordig zijn er naast witte, paarse en roze, ook lisianthus in prachtige pastelkleuren te vinden.

Lisianthus bij Jan Cop

Lisianthus Paars Wit

De lisianthus soorten bij Jan Cop zijn de meest gangbare en zijn vrijwel altijd gekweekt in Nederland. De kwaliteit kunt u met name herkennen in de dikte van de steel en het aantal “etages” aan bloemen. Vaak kiezen wij voor “extra zware kwaliteit”, wat betekent dat uw vaas met slechts 10 stelen werkelijk al bulkt van de zijdezachte bloemenpracht. De prijs van de lisianthus schommelt tussen de € 6 en € 9 voor een bos van 10 stuks.

Boeketten met lisianthus

De Lisianthus is uitermate geschikt om boeketten meer contrast en vulling te geven. We spreken in dit geval van een “bijbloem”. Denkt u aan een boeket gevuld met witte lelies, eucalyptus en lavendel kleurige lisianthus.  Of misschien een boeket waarin rode rozen worden gecombineerd met witte lisianthus en roze bouvardia?

U kunt lisianthus ook als hoofdbloem gebruiken, bijvoorbeeld in een boeket gecombineerd met bosasters (septemberkruid) of ridderspoor.

Groot Boeket met Lisianthus, Rozen en Ridderspoor
Groot Boeket met Lisianthus, Rozen en Ridderspoor
Groot Boeket met Lisianthus, Rozen en Gerbera's
Groot Boeket met Lisianthus, Rozen en Gerbera’s

Vanwege de lengte bevatten onze middelgrote en kleine boeketten meestal geen lisianthus. Ze worden echter vaak verwerkt in onze grote boeketten. Zit er niets voor u bij? Dan maken wij graag een lisianthus boeket op maat!

Terug naar boven

Meer over Lisianthus op Wikipedia