Lelies

Direct naar boeketsuggesties

De Lelie – Een populaire keuze

Lelies behoren tot het plantengeslacht Liliaceae en kunnen in alle soorten over de hele wereld worden gevonden. Er zijn tussen de 80 en 100 soorten lelies, waarvan de meesten afkomstig zijn uit het noordelijk halfrond in AziÎ, Europa en Noord-Amerika. Lelies zijn er in verschillende kleuren, grootten en vormen. Zo zijn er onder meer witte, gele, roze, rode en oranje lelies, waarvan velen donker gespikkeld zijn.

Lelies symboliseren maagdelijkheid, vruchtbaarheid, schoonheid, vrede, zuiverheid, eenvoud en geestelijke liefde. Lelies worden door de geschiedenis heen gekoesterd voor hun schoonheid en geur en dienen als belangrijk cultureel symbool. In de tijd van de oude Grieken en Romeinen ontvingen de bruiden een kroon van lelies, in de hoop op een puur en vruchtbaar leven.

Enkele populaire soorten lelies zijn onder andere: tijgerlelies, te herkennen aan de gespikkelde, hangende bloemen. Oriëntaalse lelies, met grote en geurende bloemen. Aziatische lelies met opstaande bloemen. Tulbandlelies met teruggeslagen bloembladeren en Trompetlelies, met trompetvormige bloemen.

Boeketten met lelies

Lelie-boeketten zijn mooie, unieke boeketten vanwege hun lengte en zogenaamde “bloei-evolutie”. Dat wil zeggen: de dichte bloemen veranderen met de dag in een prachtig open bloem met de typerende stampers.

Veel van onze grote boeketten bevatten lelies. Soms gemengd met een prachtige rode roos, soms met enkel wat wilgenkatjes. Zit er niets voor u bij? Dan maken wij uiteraard graag een boeket dat bij u past!

Team Jan Cop

Terug naar boven