Freesia

Direct naar boeketsuggesties

De Freesia – een Sierlijke Verschijning

De Freesia, vernoemd naar de Duitse botanicus Friedrich Heinrich Theodor Freese (1794-1878) die de bloem in Zuid-Afrika ontdekte, is een geslacht uit de lissenfamilie. Ze staan bekend om hun mooie heldere kleuren. Hij wordt ook wel Kaaps lelietje der dalen genoemd.

Freesiabloemen stralen een verscheidenheid aan betekenissen uit, waaronder vriendschap, onschuld, bedachtzaamheid en doorzettingsvermogen. Oorspronkelijk werden freesia’s gebruikt om vriendschap te uiten.

Jarenlang heeft de freesia een oubollig imago gehad, omdat de bloemen van oudsher erg geliefd waren bij oudere mensen. Echter zijn de freesia’s bezig met een comeback en worden enkelbloemige en dubbelbloemige freesia’s tegenwoordig bij bijna iedere bloemist aangeboden

Boeketten met Freesia’s

Vanwege hun fragiele steel en hun typische bloemvorm worden Freesia’s met name verwerkt in boeketten op bestelling. Ze komen in diverse mooie kleuren voor, waaronder wit, blauw, rood, geel, roze, paars, oranje, tweekleurig en multicolor.  De bloem staat bekend om de sterke, frisse geur en de lange houdbaarheid van gemiddeld(!) 10 dagen.

 

Terug naar boven