Chrysant

Direct naar boeketsuggesties

De Chrysant – De Gouden Bloem

De chrysant, waarvan de wetenschappelijke naam Chrysanthemum is, behoort tot de Asteraceae-familie. De naam van deze bloem is samengesteld uit de Griekse woorden ‘chrys’, wat goud betekent, en ‘athemon’, wat bloem betekent. De oorspronkelijke kleur van de chrysant was geel, maar de bloem is er tegenwoordig ook in het rood, wit, roze, paars, oranje, groen en zelfs tweekleurig en multicolor.

De chrysant komt oorspronkelijk uit China, waar hij al in de 15e eeuw voor Christus werd geteeld als bloeiend kruid. De bloem is in Azië al eeuwen populair en staat symbool voor een lang leven, waarheid en geluk. In Japan hebben ze zelfs een nationale feestdag aan toegewijd, de Nationale Dag van de Chrysant, het Festival van Geluk.

Boeketten met Chrysanten

Bent u op zoek naar een boeket voor een bruiloft, een verjaardag of geboorte, moederdag of vaderdag? De chrysant is een perfecte keuzen voor een mooi bloemenboeket, daar de bloem warmte en kleur brengt en lang houdbaar is. In de bloemenkiosk voeren we verschillende soorten chrysanten in ons assortiment. In de periode van September tot eind November is de populaire herfstchrysant te vinden: de Tom Pearce bolchrysant. We verwerken chrysanten regelmatig in onze grote boeketten, vanwege de lengte vinden we het namelijk zonde om deze in te korten.  Ook gebruiken we de chrysant regelmatig in rouwstukken en rouwboeketten.

Zit er niets voor u bij? Dan maken wij uiteraard graag een boeket dat bij u past!

Team Jan Cop

Terug naar boven