Alstroemeria

Direct naar boeketsuggesties

De Alstroemeria – Sterk en Bijzonder

De alstroemeria, ook wel incalelie genoemd, is een geslacht uit de familie Alstroemeriaceae. Ontdekt in 1753 door Baron Claus von Alstromer, deze mooie bloemen staan symbool voor vriendschap en toewijding.

De alstroemeria heeft langwerpige bladeren die gedraaid langs de steel lopen. Aan het einde van de steel bevinden zich meerdere bloemstelen waar bloemen aan groeien in mooie heldere kleuren, waaronder wit, geel, oranje, roze, rood, paars, crème of multicolor. Veel van deze bloemen hebben donkere lijntjes, welke de bloem zo exotisch maken. De bloemen zijn licht geurend.

Rood Wit Boeket met Alstroemeria Sierkool en Gerbera

Boeketten met Alstroemeria

De alstroemeria is bij Bloemenkiosk Jan Cop het hele jaar te koop. Het is een opzienbarende bloem die van een gewoon boeket een heel bijzonder boeket maakt. Als snijbloem is de alstroemeria verkrijgbaar als enkelbloemig en gevuldbloemig.

Zet de alstroemeria het liefst op een koele plek en niet naast fruit – het ethyleengas van fruit kan de bloemen sneller doen verouderen. Gemiddeld blijft de alstroemeria 1 tot 2 weken goed.

Vanwege hun sterkte, verwerken we  de alstroemeria regelmatig in onze grote boeketten en middelgrote boeketten.

Roze Boeket met Alstroemeria en Gerbera

Terug naar boven